Gode råd om indkøb

  • Omlæg til højere andel økologi
  • Det er erfaringen at kostbudgettet ofte ved omlægning til høj andel økologi kan overholdes ved at ændre på kostens sammensætning – men vær opmærksom på at følge de gældende ernæringsanbefalinger til målgruppen.
    > Læs mere på Altomkost.dk
  • Sæt mindre kød på menuen, især okse-, kalve og lammekød
  • Sæt flere grøntsager, korn, linser og bælgfrugter på menuen
  • Køb sæsonens frugt og grønt
  • Det Økologiske Spisemærkes regler kan bruges til at opgøre andelen af økologi
  • Indkøb fisk, som er fremstillet eller fanget under bæredygtige forhold
  • Indkøb kød fra dyr, der har levet under gode velfærdsforhold
  • Køb produkter i emballage, der kan genbruges
  • Drop engangsservice og flaskevand
  • Brug miljøvenlige rengørings- og opvaskemidler
  • Efterspørg miljøvenlig cateringservice, fx brug af energibesparende hvidevarer
  • Planlæg, så I mindsker madspild og affaldsmængder

> Se flere råd om hvordan I kan stille krav til leverandører i udbud